joi, 20 noiembrie 2014

Test de evaluare la istorie 26.03

Nume: ……………………………..                     Data ……………………………

TEST DE EVALUARE
-istorie-

1.Uneste numele domnitorilor cu anii in care a domnit:

Mihai Viteazul                                                                         1710 – 1711

Constantin Brancoveanu                                                          1593 – 1601

Dimitrie Cantemir                                                                    1688 – 1714


2. Completeaza spatiile libere:
·        Mihai Viteazul era domn in ……………………………………….. .
·        Constantin Brancoveanu era domn in ………………………………………………. .
·        Dimitrie Cantemir era domn in …………………………………….. .
·        In 1600 prima unire a Tarilor Romane a fost infaptuita de ……………………… .
·        Domnitorii ………………………………… si ……………………………………… au contribuit la progresul Tarilor Romane.


3. Raspunde la urmatoarele intrebari:
a) Cine a fost Marco Polo? ……………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

b) Cine a fost Cristofor Columb? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

c) Cine a fost Fernando Magellan? ………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

d) Ce au fost aduse in Europa in timpul expeditiilor marilor calatori? ……………………………….………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………..


4. Povesteste despre domnitorul tau preferat ( Mihai Viteazul, Dimitrie Cantemir sau Constantin Brancoveanu), facand referire la faptele lor de vitejie si la viata lor in timpul domniei. 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu